måndag 24 maj 2010

minimuffins med glasyr och hallon

Minimuffins med glasyr och hallon
30 st

150 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 ägg
Småbrödsformar av papper


Glasyr
Florsocker
Vatten


Gör så här:
Sätt på ugnen. Smält fettet och låt det svalna lite. Placera smöbrödsformarna på en plåt. Mät upp socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, sikta i kakaon. Tillsätt fett och ägg och rör ihop till en smet. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna övertäckta på galler. Rör ihop vatten och florsocker efter behag och klicka med sked på muffinsarna. Kom ihåg att det behövs väldigt lite vatten. Lägg ett hallon på varje muffins, fryst eller färsk. Enjoy!

Källa: Vår kok bok år 2001.

1 kommentar: