tisdag 18 maj 2010

jappmuffins med vit choklad

Okej, första receptet kommer här:

Jappmuffins med vit choklad
12 st

3 ägg
2 dl (ca 150g ) muscovadosocker
1 burk Créme fraiche (minst 15%)
3/4 dl rapsolja
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1/2 tsk havssalt
3 st duppeljapp - totalt 180g (6 bitar) 


Topping
100 g vit choklad


Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör sedan ned Créme fraiche och rapsolja. Rör noga ihop mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och havssalt i en annan skål. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten så att allt blandas. Klicka lite drygt hälften av smeten i muffinsformar så att botten täcks. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Skär jappen i 12 st bitar och tryck ned en bit i smeten i varje form. Täck jappbitarna med resterande smet. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Känn efter på sidan av muffinsen om de är klara (i mitten ligger ju en jappbit). Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla över muffinsen. Smaka och njut!


Skitgott!

Källa: Mera maffiga muffins

1 kommentar:

  1. Spännande recept med creme fraische! Och havssalt! Gudis, dessa måste jag testa göra! :)
    Kom på förstås, att om du tagit receptet från någon bok eller så, kanske det är bra att skriva ut?

    SvaraRadera